Tuesday, 14 May 2013

Kenangan Permainan Sahibba





Hi bloggers ! Haa korang nampak tak gambar kat atas tuh? Haa tu laaa permainan Sahibba. Act, dulu mase sekolah rendah Anna suke main game tuh. Mase tuh pon just main kat sekolah, pinjam dari Bilik Kaunseling. Yelaa dulu kat Bilik Kaunseling tuh memang banyak permainan macam congkak, pelbagai jenis dam. Dan mase tuh Anna memang suke giler main sahibba ni. Time tuh pon sahibba mahal harganya. Anna pernah sekali tengok kat kedai buku harga dia RM50. Fuhh mase tuh telan air liur jelaa. Mase tuh Anna darjah 6 kalau tak silap. Zaman Anna tahun 2007 tuh cume game jelaa kat kepala kitorang ni. Tak macam sekarang, semua nak gadjet bagai kan. Anna mase tuh memang teringin giler nak ade sahibba tuh. Rase macam dah ketagih pulak. Nak cakap ngan mak pon takut sebab mahal sangat kan. Then ade satu hari tuh Anna beranikan diri nak cakap ngan mak. After Anna dah cakap ngan mak tuh, mak marah Anna. Dia cakap buat ape nak beli permainan sampai RM50 tuh. Pastuh, ade satu hari tuh akak Anna yang first ade tepon Anna. Mase tuh dia still tengah study kat UKM laa tak silap. Dia cakap ngan Anna, kalau nak sahibba tuh, Anna kene cemerlang mase UPSR tuh. So lepas Anna dengar tuh, Anna terus semangat giler mase tuh. Yelaa memandangkan Anna pon stay kat kelas depan mase tuh. So Anna pun study ngan membe Anna yang pandai pandai tuh. Then bile result UPSR dah diumumkan, yeahh Anna berjaya dapat 4A1B. Ya Allah mase tuh Anna punye happy. Balik sekolah naik basikal hati berbunga bunga. Tak saba nak bagi taw family. Sampai jea rumah , Anna terus call semua family Anna sebab mase tuh semua kerja. Last sekali baru Anna call akak Anna. Mase akak Anna taw Anna dapat 4A dia wish congrates kat Anna. Dia cakap nanti hadiah tunggu dia cuti sem. So kira sebulan tuh, akak Anna balik bawa sahibba. Yeahh dia beli kat KL tapi. Fuhh mase tuh dapat sahibba dah macam dapat IPad dah. Hahah ! 



Yeahh see ! Game tuh laa yang bagi perangsang kat Anna tuk belajar sunggug-sungguh. Finally i got what i want. Hihi byee Assalamualaikum :)


- Thanks for Reading . Do Like and Comment :) -

1 orang support Anna :):

Nana Liena said...

ni oldschool punya game.tapi best la main..hehe

Post a Comment

ORIGINAL BLOG AND COPYRIGHT by SITI RUZANA