Saturday, 27 April 2013

Tutorial : Letak Button Follow Di Facebook


Hye apa khabar sume ? Dah lame rasenye Anna tak buat tutorial right? So today Anna nak buat satu tutorial yang berkaitan dengan Facebook. Haa sekarang Facebook dah pun menyediakan button subscribe atau yang latest sekarang dah ditukar kepada Follow pulak. Hahah nak tiru macam twitter laa tuh. So korang nak buat? Jom follow tuto bawah ni :)

Okay tuh laa rupe nye kalau yang belum ade button follow . 


Haa ni kalau yang dah ade button follow. So nampak tak perbezaannya ? Bagus :)


1. Pergi ke Account Setting korang.


2. Then kat bahagian tepi tuh ade button subcribers kan? Or maybe dia dah tuka ke follow ? 


3. Then tick bahagian atas sekali ..


4. So done ! 

But macam kawan Anna punye , dia takde button subscribe macam kat no. 2 tuh. So kalau korang takde button tuh, maaf laa. Anna tak leh nak tolong :( Lagipun button ni untuk yang berumur 18 tahun ke atas SAHAJA .







- Thanks for Reading . Do Like and Comment :) -

4 orang support Anna :):

Nur Balqis Qahira said...

Thank Cik Anna atas tutorial ni..hehe...
meh jemput singgah di blog saya dan cari penawar setiap penyakit kat situ..
Klik sini : http://dclqahira.blogspot.com/search/label/Rawatan%20Mulut%20Berbau-DR.Fresh

Siti Ruzana said...

@Nur Balqis Qahira hehe sama sama :)

yun yakuza said...

Tq..info yg berguna.. jemput singgah di blog http://mizzjulingair.blogspot.com ye =)

Amirul said...

terima kasih...info yang berguna. Jom follow saya untuk tips turun berat badan dengan menukar sarapan pagi kepada nutrisi. www.rasanutrisiht.blogspot.com

Post a Comment

ORIGINAL BLOG AND COPYRIGHT by SITI RUZANA