Monday, 25 February 2013

Petua untuk yang tidak suka makan ubat

Eh hai para blogger ! Hahah. Tadi pagi Anna kantoi ngan mak bangon kol 11.30 -.- Ya Allah anak dara ape laa macam ni kan. Btw harini Anna tak sihat sebab penyakit yang Anna paling tak suke datang. Tao tak penyakit ape? Penyakit sakit tekak laaa. Anna paling anti laa penyakit ni sebab penyakit ni akan membuatkan suara Anna jadi merduuuuu sangat -.- Hahah thats why tadi banyak orang call Anna, Anna matikan. Sebab Anna taknak laa dorang dengar suara Anna yang sengau ni. Kang mati terkujat plak kang. Hahah. Then tadi Anna pegi klinik ngan mak. Niat jz nak mintak ubat sakit tekak jea sebab malas nak check check ni. Tapi ntah laaa  dah sampai tuh, mak suro check plak. Pastu dah lepas check tuh , doktor tuh boleh suro Anna makan aiskrim vanilla. Kata dia boleh sembuhkan sakit tekak Anna ni. Haaaa mesti korang tengah pelik kan? Anna pun tak caya jugak mase mula-mula. Dalam hati, doktor ni betol ke tak betol ni. Then doktor tu terangkan sebab sakit tekak ni macam panas dalam. So bile kita makan aiskrim tuh, dia boleh menyejukkan laaa. Hm doktor dah cakap camtu, kitorang pun takde ape laaa nak betah. So tadi malam Anna belilah aiskrim vanilla macam yang doktor tuh suro. Tapi bile dah makan, rase makin sengau jea. Hahah. Mak cakap kau makan laaa banyak-banyak, mane taw sembuh ke. Anna pun cakap ngan mak, banyak laaa nak makan banyak-banyak, makin terok tekak ni adelaaa kan. Tapi tuh laaa mybe besok Anna try lagilah makan aiskrim tuh. Adoy kelakar betol laaa bile dipikir-pikirkan. Macam orang bodoh pun ade jugak. Yelaaa dah sakit tekak, pi makan aiskrim lagi. Kan takde keje cari keje tuh namenya. Hahah pape pun korang try laaa petua doktor ni bagi. Mane tawu pasni korang lagi nak sakit tekak tu datang sebab boleh makan aiskrim banyak-banyak. Hahah okay laaa. Anna pun dah malas nak type ni. Nak blogwalking jap. Heheh byeee Assalamualaikum :)

Nyum nyum nyum >.< Jom sakit tekak . Hahah





- Thanks for Reading . Do Like and Comment :) -

2 orang support Anna :):

Shazwani Othman said...

Yaa betul lah cumil..kalau sakit tekak,makan je aiskrim vanilla..akak kalau sakit tekak xpenah g klinik,akak telan aiskrim je.sehari dua lps tu dia baik..hehe..ape pun akak doakan supaya cumil cepat sembuhh,okay :)

Siti Ruzana said...

@Shazwani Othman heheh okay maseh kak :) tapi betol laaa mkn aiskrim tuh jea, sakit tekak pun dah nak hilang dahh .

Post a Comment

ORIGINAL BLOG AND COPYRIGHT by SITI RUZANA