Saturday, 16 February 2013

30 Soalan yang Wanita Perlu Tanya Kepada Lelaki

Hai ! Ari Sabtu macam ni memang membosankan kan ? Taktahu laaa apesal. Maybe sebab tak banyak drama-drama best kot kat tv. Tadi Anna sengaja bangon awal sebab ade program tv Korea yang Anna minat giler. Tu macam program game Korea laa yang melibatkan artis0artis Korea tuh sendiri. Haa kalau korang nak tengok pi laaa kat channel Astro 391 setiap hari Sabtu pukul 10.30. Hahah promote sudaaaa. Sebenarnya dari tadi Anna duk menghadap lappy ni tapi tak tahu nak buat ape. So bile dah bosan, tangan Anna ni pun sibok laa menggodeh sana sini. Last-last Anna ade terjumpa satu artikel ni kat Mr.Google laaaa. Tapi artikel ni memang menarik minat Anna nak membaca. Baca tajuk dia pun dah menarik minat kita untuk membaca keseluruhan artikel ni. So now, Anna nak bagi tahu tajuk artikel ni ialah " 30 Soalan yang Wanita Perlu Tanya kat Lelaki " . Wahahah siap highlight lagi kau >< Okay so Anna nak teroskan ngan soalan pertama hingga akhir. Cehhh macam pasangan Anna ade kat depan Anna jea >< Hahah.  



Okay are u ready ? Hihi ...
1 - Bilakah you merancang untuk berkahwin? – Yes, ini adalah soalan utama, kena tanya awal-awal untuk lihat pendiriannya yang sebenar. Ini kena tahu dulu… baru boleh berkawan dengan lebih rapat.  

2 - Bilakah you bercadang untuk mempunyai anak? – Yes ini juga amat penting ditanya awal-awal, untuk mengetahui berapa lama untuk dia serius dengan masa depannya.  

3 - Sekiranya you bercinta, berapa tahun you nak bercinta sehingga ke waktu untuk mendirikan rumahtangga? – Oops, trick questions hehe…another way untuk tahu.  

4 - Pernahkah menjadi Imam untuk solat berjemaah? – Haaa…suspen mamat tu nanti hahaha, suruh dia baca doa sekali! Baru dia tahu langit tu tinggi ke rendah. Hahah

5 - Sejauh manakah pegangan dan pengetahuan agama anda? – Tak perlu nak cakap la kan, this is one of the most important questions! Tanyakan hukum-hakam jugak.  

6 - Sekiranya you sudah berkahwin, adakah you akan mengahwini seorang lagi wanita demi untuk menjaga maruah wanita itu? – Oops… another trick questions! Hahaha…jawab-jawab

 7 - Wanita yang bagaimana yang you cari? Senang tahu awal… you all boleh nak berubah to be like it, or can tarik diri…no one gets hurt.

 8 - Wanita yang bagaimana pula parents you looking for? Penting sangat-sangat, takut bila dah bercinta lama, sekali terhalang, leceh.  

9 - You suka spending time dengan anak-anak saudara you? – A way to know if he is a loving person.  

10 - You suka bela kucing? Or any other pets? Another loving test…  

11 - Adakah you suka dengan pekerjaan yang you lakukan sekarang?– Better way to ask about his job and his feeling towards it.  

12 - Dalam 3 tahun lagi, dimana you melihat karier you berada? – Kewangan also must check!  

13 - Sekiranya lepas 3 tahun, karier you tidak berubah, masih ditakuk lama dan tiada kemajuan, apa back-up plan you untuk berjaya dalam hidup ? – Haaa…menangis dia, ingat main-main ke nak kenal awek, pastu tak ready for future? 

14 - I’m sure you pernah bercinta dulu, …bila break? Haaa…tengok cara jawapannya. Kalau terus menjawab, means dia jujur lah tu. Kalau teragak-agak je, telan air liru dulu ke, atau “Errr…err” dulu ke… baru break dah gatal nak mengorat lah tu ><

15 - Mengapa putus cinta, apa sebabnya? – Percaya pada naluri anda kat sini okay… feel it in your heart. 

16 - Berapa ramai ex–girlfriends you ada dalam sepanjang hidup you? - Perhatikan dahinya, berkerut tandanya dia mahu menyembunyikan, kalau mulai memegang dan mengusap muka, tubuh, tanda dia tidak selesa… Ramai lah tu hehe…move on to the next questions! 

17 - Apa hobi you? – Hehe…barulah ringan sikit soalan tu kan, tapi still important untuk kita tahu untuk mudah jika punya hobi yang sama.  

18 - Apa yang you suka lakukan masa cuti or time free? – Lighter questions untuk relax kan dia balik… Hahah . let him talk, and you listen carefully.  

19 - Apa favourite movie you? – Best juga jika dapat tahu mempunyai citarasa yang sama.  

20 - Apa favourite music you? – Another light questions…  

21 - Siapa yang paling you benci dalam hidup you? – berat balik hahaha… penting soalan ni. Kat sini you boleh tengok dia benci tahap mana…  

22 - Pernah tak you marahkan orang yang you tak kenal? – very tricky! Lelaki ni kalau dia ego, dia akan bangga menceritakan yang dia pernah marah…Kalau tak pernah, Alhamdulillah.  

23 - Apakah perkara yang paling romantis yang you pernah buat? 

24 - Adakah you pernah imagine dan idamkan saat-saat romantis bersama girlfriend you yang akan datang?

25 - Apa yang you paling suka dalam hidup you? – Sounded simple but disini you akan dapat menggambarkan dirinya. 

26 - Adakah you seorang yang sosial? Very Important questions for me . Kira WAJIB laaa. Hahah.

27 - If you sudah ada girlfriend, adakah you masih akan berkawan dengan kawan-kawan wanita you yang lain? – The best answer is, “I akan tetap berkawan tetapi I suka jika you pun sama-sama jadi kawan dengan mereka” – Itu satu jawapan yang sangat jujur.  

28 - Adakah you akan tinggalkan your wife, jika dapat kerja outstations?  

29 - Berapa lama you boleh berjauhan dari your wife?  

30 - Apakah tujuan sebenar perkenalan kita ni? – hehe…final soalan, haa… macamana nak jawab tu agak-agak? The best answer is, “Kita berkawan dan berkenalan dulu… jika kita saling suka, slowly kita go to the next stage, we take our time to enjoy the moment!” – So, dia bukan jenis gelojoh la kan ..


Hahah tuh laaa soalan-soalannya. Tapi korang jangan laaaa tanya macam polis pencen lakk. Kang tak pasal-pasal terkencing kat situ. Hahah gelabah punya pasal kan. Haaa lagi satu mase korang tanya ni, try tengok dahi dia, berpeluh ke tak? Kahkahkah >< Okay laaa harap ape yang Anna share ni dapat membantu korang yeaaaa. Hahah k laa Anna out dulu. Selamat Beramal ! Hahah byeee Assalamualaikum :)


- Thanks for Reading . Do Like and Comment :) -

0 orang support Anna :):

Post a Comment

ORIGINAL BLOG AND COPYRIGHT by SITI RUZANA