Tuesday, 22 January 2013

Kucing Buta Dah Mati

Alolo Comel Right :)
Hai Assalamualaikum :) Hmm dah lame tak post kan. Rase segan pulakk. Hahaha. Bukan ape kadang nak post tapi takde story yang nak citer. So better diam je lah kan. Hoho. Tapi cer korang tengok blog Anna. Dah lain kan. Cantik tak? Hahah btw Anna suke giker warna purple ni. Sweet gituu >< Hahah. Btw Anna nak story pasal tadi pagi. Tadi dah laa bangon kol 12. Hish mang tak sedar langsung laa. Sedar jea sebab dengar abah tetibe boleh menukang pulak kat bilik diaa. Adoh so ape lagi teros laa bangon macam cacing kepanasan. Pehh mang malu betol laa ngan abah. Yelaa abah jea boleh bangon cepat. Tapi anak dara dia ni? Hm hampeh -,- Hahah. Bangon jea teros kelam-kabut nak kemas rumah bagai. Yelaa dah pukol 12 tapi sarapan pun belom. So teros sarapan ntah pape je then sapu teros basoh baju. Huh naseb baik sempat buat sebelom mak balik kerja. Kalau takkkk. Haih mang kene laa. Hahah. Tapi yang sedih nyaa, tengah basoh pinggan tu, nampak ade kucing mati. Ya Allah sedihnyaa. Anna cam kucing tuh. Dia kasih kecik lagi tapi dia buta. Anna taw dia buta sebab mase dia baru lepas lahir tu, dia selalu masok longkang belakang tuh. Sebab Anna selalu dengar dia " Miow Miow " jea. Ya Allah sedih betol. Kadang kalu dia jatoh tu, Anna yang selalu selamatkan dia balik pakai cangkul. Sebab longkang tu memang dalam giler. Mase first Anna selamatkan dia, dia tengah kesejukan sebab mase tu baru lepas hujan. Allah sebak giler Anna tengok. Anna bagi makan ikan pun dia tak makan. Maybe sebab dia kecik lagi kot. Biase kecik kan minum susu mak dia kan. Maybe pasal tu laa dia tengok ikan pun takde nafsu. Hm tapi takpelaa kalau dia mati sekarang. Kalau dia hidup lagi pun maybe lagi susah kot. Yelaa dia nak cari makanan camne> Mate dah buta kan. So redha jea laa dia mati sekarang :( Anna cakap ngan abah. Pastu abah pun tanamkan laa bangkai kucing tuh. Hm okay laa nak bukak Fb abah pulakk. Byeee Assalamualaikum :)


- Thanks for Reading . Do Like and Comment :) -

0 orang support Anna :):

Post a Comment

ORIGINAL BLOG AND COPYRIGHT by SITI RUZANA