Friday, 20 September 2013

Miss them already :)

Petang petang macam ni memang masa untuk release our tension. So Anna decide nak update entry terbaru. Hahah tetiba pulak Anna teringat zaman Anna form 5 , sekolah Anna ade buat program Keluarga Angkat dekat Melaka. So semestinya Anna join. yang join ni pon tak ramai sebab limited kan. Haha. So kitorang seramai 10 orang ni akan dibagi keluarga angkat masing-masing. Lepas selesai semua proses, kitorang kene luangkan masa selama 3 hari dekat rumah keluarga angkat tu laa. Setiap sorang dapat keluarga angkat ok. Bukan berdua atau bertiga tapi sorang-sorang! Haa bayangkan laa Anna yang malu berhadapan dengan orang ni terpaksa luangkan masa dengan orang-orang yang Anna tak kenal selama 3 hari kat rumah dorang lagi kau. First Anna masuk kat rumah keluarga angkat Anna tu rasa best sangat. Sebab dorang baik. Dorang suruh Anna panggil dorang ibu ngan ayah. So Anna just patuh je laa. Ibu ngan ayah ada 5 orang anak tapi semua dah besar besar dah. Kira semua dah pi sambung belajar laa. Tapi nak dijadikan story, kebetulan time program keluarga angkat ni berjalan, anak kedua ibu ngan ayah balik cuti sem. Ok dan nak dijadikan story lagi tuh, anak ibu yang balik ni LELAKI ok. Lelaki. Errr Anna masa tu rasa macam nak tarik diri je dari program tu. Serius! Dah tak pikir apa dah. Tapi keadaan tak mengizinkan Anna buat macam tu. So terpaksa berhadapan dengan dorang bertiga selama 3 hari k. Selama 3 hari kat sana best laaa. 1st day je anak ibu tu dah bertegur sapa ngan Anna. Kitorang borak borak dan dia suh Anna panggil dia abang mase tu. Tapi memang patut Anna panggil abang pon mase tu sebab dia tua 4 tahun dari Anna kot kan. K bila dah berborak-borak ngan " abang angkat " Anna tu memang selesa laa. Kira Anna tak segan-segan nak story prob Anna dengan dia. Biasanya Anna memang segan nak cerita pape kat lelaki tapi disebabkan dia cakap dia nak jadi abang angkat Anna, so mase tu Anna dah tak de perasaan bengang ke ape ke. Anna open jea. Just story jea. Dan kadang abang pun story masalah2 dia kat Anna. Selama 3 hari tu, abang laa yang ajak Anna pusing pusing area rumah dorang. 2nd day tu abang bawak Anna ngan ibu ayah pegi jalan jalan bandar Melaka. Kitorang pergi funfair laa, pergi cowboy laaa. K memang syokk aa. Serius dorang semua sporting giler habis. Time nak balik mase hari ketiga tuh, memang sedih laa sebab even baru 3 hari, tapi dah macam keluarga betul laaa. Anna nak berterima kasih laa kat abang angkat Anna tu sebab dia laa laki pertama yang Anna tak segan nak story pape masalah. Maybe disebabkan cara dia yang sangat matang. Even masa tu Anna still budak sekolah lagi yang berumur 17 tahun, tapi dia tak pernah pandang Anna macam Anna budak kecik or budak sekolah. Dia layan Anna macam Anna sebaya ngan dia jea. Thats why Anna selesa dengan dia. Anna ingat lagi ayat dia yang " abang taw takde pompuan yang suka dianggap macam budak kecik, so thats why abang akan anggap macam Anna ni sama umur dengan abang. So that Anna tak akan segan2 nak story pape kat abang lagi " K mase tu memang Anna iyakan segala yang dia cakap sebab memang betul pon. Anna anggap dia macam kawan-kawan Anna yang sebaya, tu sebab Anna tak malu tuh. So kepada keluarga angkat Anna yang kat melaka tu, Anna rindu ibu ayah dengan abang. Itu hari abang ade call tak datang sini ke, so Anna pun jawab laa, insyallah Anna datang cuti sem nanti kot n make sure abang amek Anna ea kat bustand. Hahah abang just ketawa mase tu. Dia cakap perangai Anna tak berubah dari dulu lagi. Hahaha k ini siooot.


- Thanks for Reading . Do Like and Comment :) -

3 orang support Anna :):

Asha Lya said...

Salam perkenalan anna..;)

Siti Ruzana said...

@Asha Lya okay salam perkenalan jugakk :)

Isabel Diaz said...

Bestnya ada keluarga angkat

Post a Comment

ORIGINAL BLOG AND COPYRIGHT by SITI RUZANA