Tuesday, 9 April 2013

Tutorial : Cara Dapatkan Coding Untuk Follower

Hi harini Anna nak buat tuto macam mane nak dapatkan coding untuk follower :)


1) Pergi ke Google Friend Connect

2) Klik setting >> masukkan nama dan url blog >> kemudian klik save your settings

3) Klik Gadgets >> Pilih Members 

4) Adjust width, colour dan font ikut citarasa yang anda mahu.

5) Dah siap adjust semua, klik Generate kod dan copy kod yang tertera.

6) SIAP !


Copy code tu kat sidebar korang. Tu pon kalau korang ade buat ape-ape perubahan kat sidebar korang :)




- Thanks for Reading . Do Like and Comment :) -

1 orang support Anna :):

Nao Mei said...

Rajin anna buat tutor..ade tak tutor buat menu tab kat sidebar..hihi

Post a Comment

ORIGINAL BLOG AND COPYRIGHT by SITI RUZANA