Monday, 8 April 2013

Kepenatan Seharian Berjalan Jauh


Hi Hi Hi :) *suara tak bermaya :( Harini Anna kepenatan sangat. Sebab ape? Sebab semalam kitorang ade family trip. Then semalam sampai rumah dalam pukul 1 pagi camtu laa. Sampai jea rumah teros mandi pastu terus je BAMMM macam nangka busuk kat katil. Hahah. So ape lagi, tadi pagi pun bangun pukol 12. Haa kau, mengalahkan budak gi PLKN kan? Hahah. Semalam 1st kitorang gi kenduri kawen kat Rawang Selangor. Pastu singgah kat masjid area situ jugak laaa. Anna pun ape lagi terus je laa tukar seluar. Yelaa takkan nak gi jalan-jalan nanti pakai baju kurung? Rimas laaa. Anna ajak akak Anna yang no.2 tu salin baju jugak. Tapi dia taknak. Hmm lantak laa dia kan. Pastu otw nak ke KL tu singgah kat Shell sebab Abah nak " buang minyak " . Hahah >.< Anna pun buang minyak laa jugakk kan. Pastu akak Anna yang no.2 tu pun nak tukar baju pulak. Anna cakap laa kat dia, tadi beria taknak tukar. Sengal ! Hahah. Then akhirnya kitorang sampai jugakk kat Pusat Bandar KL. Kitorang pun terus menuju ke Jalan TAR. Kat situ kan memang famous dengan jualan baju-baju rite ? Tak puas kat Jalan TAR, kitorang singgah pulak kat Jalan Masjid India. Wahh kat situ memang best laa. Kitorang pun start window shopping jea. Hahah. Dan tak lama tuh, kitorang gerak nak pi Melaka pulak. 1st place yang kitorang pegi of course laa NAGOYA. Tak taw ape tuh? Tu tempat jual kain-kain laaa. Kitorang nak cari kain untuk majlis kawen akak nanti. So bile agak lama kitorang kat situ, kitorang pun dah sepakat pilih kain warna merah jenis cotton lembut. Disebabkan tema kawen akak warna purple, so kitorang punya baju mesti lah kena kontra daripada akak kan. After dah pilih kain baju tuh, as usually, mak pun pi tengok langsir. Orang tua tuh memang laaa, pantang diajak ke kedai-kedai macam ni. Hahah. Disebabkan dulu , mase kitorang ade pegi kedai langsir kat Kluang, Anna ngan akak Anna yang no.2 ni lah yang pilihkan mak langsir. Taw tak kitorang pilih ape mase tuh? Kitorang pilih warna hitam tapi ade warna grey jugak. Memang cantik laa kan. Nampak elegance sangat. Disebabkan mase tuh Anna ngan akak Anna tuh beria-iya pilih yang tuh, mak pun turutkan jelaa. Memang takde bantahan langsung. Mase tuh kitorang memang pandai Sweet Talker ngan mak. Hahah ! Then bileh dah siap langsir tuh, nak taw bape harganya? RM500 !! Mesti tak percaya kan? Padahal langsir tuh 1 jea tu pun untuk tingkap 3slide. Ya Allah mak cakap nasib baik tingkap kita ade satu jea. Hahah. Then bile semalam, kitorang nak pilihkan mak, mak dah tak bagi dah. Mak cakap mak dah serik. Dia cakap kali ni dia nak ikut gerak hati dia. Haha ntah pape jea. Then finally mak pun pilih langsir warna kuning air camtu. So after dah bereh beli sume tu, kitorang gerak pi Bandar Hilir plak. Ape lagi naik beca laaa kan. Hahah meriah nokk beca-beca tuh. Jalan-jalan kat Jonker Street jugakk. Best laaa. Kitorang makan malam kat Restoran Umbai yang kat tepi laot tuh. Restoran ru special sikit sebab kita boleh pilih pelbagai jenis makanan laut then boleh mintak sekali jenis masakan yang macam mane kita nak. Then after dah order, dalam 15 minit, makanan pun sampai. Mak order kupang masak sambal dengan 2 ekor ikan jenahak di steam. Tapi mase makan tuh, ikan tuh lambat sikit sampai. Tapi yang kupang tuh da sampai awal sikit. So memandangkan nasi pun dah ade, Anna pun lenjan je laa kupang tuh. Walaupun sebenarnya Anna tak boleh makan kupang tu sangat sebab dulu Anna dah pena pengsan sebab makan kupang tu laa. Dari situ laa Anna dapat taw Anna allergic makanan laut ni. Tapi disebabkan semalam sepinggan kupang dah ade depan mata Anna , Anna pun sauk jelaaa. Then bile balik tuh, Anna dah rase badan Anna lain macam. Macam nak muntah pun ade. Tapi Anna tak bagitaw mak pun. Bile dah sampai rumah, rasa nak muntah tu pun hilang. So ingatkan dah okey laa kan. Sekali harini haaa kesannya datang. Anna sakit perut sampai cirit birit taw. Badan Anna ni pon dah tak bermaya dah. So mak pun suruh Anna makan pil Chi Kit Teck Aun. Hahah yang biase korang panggil pocai tuh ler. Rase kurang laa sikit bile makan tuh. Tapi yang teruknye, bile makan pape ke, mesti rase macam nak terbuang balik. Haa sedih betol laaa hidup. Ingat malam ni nak upload gambar, tapi keadaan tak mengizinkan laa nampaknye. Hmm tape insyaallah besok Anna akan try upload sebab Anna nak share ngan korang sume. Heheh byee Assalamualaikum :)


- Thanks for Reading . Do Like and Comment :) -

2 orang support Anna :):

nadia hikari said...

wahh , besnya jalan2 . nadia pun suka pi Jalan TAR .

Siti Ruzana said...

@nadia hikari Haa best kan jln tar ? rambang mate tuh klau pi sane . hahah

Post a Comment

ORIGINAL BLOG AND COPYRIGHT by SITI RUZANA