Monday, 1 April 2013

Kalau Dah Jodoh , Tak Ke Mana Pun Kan


Hai korang :) Dah lame tak update blog pasal my life. Before this , banyak entry pasal contest jea kan. Hahah sory. Maklomlaa kekurangan idea. So now Anna nak cerita pasal harini. Tadi pagi Anna ngan akak Anna , si Zila pergi buat ic baru. Bukan sebab hilang, tapi saja tukar baru sebab ic baru yang sekarang ni lagi lawa kot. Ade dua gambar lagi kau. Hahah. Tapi sebenarnya Anna takde niat pun nak tukar ic baru sebab ic Anna tu pun last gambar mase form 2. Tu pun buat baru sebab hilang dompet mase kat sekolah. Hahah biasalaa budak sekolah. Tapi akak Anna punya lagi lah dahsyat, dia punya ic yang dia guna sekarang muke dia mase darjah 6 taw. Dan sekarang umur dia dah masuk 25. Hahah giler tak giler kan. So mase kitorang sampai pukul 8 pun dah ramai orang taw. Then mase beratur , ade laki kira bujang laa belakang kitorang ni. Dan nak dijadikan cerita , after kitorang selesai jea amek gambar sume , kitorang pun gerak laa kat keta. Then mase nak masuk keta, Anna nampak laki bujang tadi tu pun keluar meluru kat arah kitorang laa kan. Memandangkan lepas kitorang pun turn dia kan amek gambar. Sekali jea, rupa-rupanya keta laki tuh belakang keta akak Anna ni. Then bila keta dah gerak, kitorang keluar ikut jalan belakang, yang laki tuh pulak dia buat u-turn. Maybe dia ikut jalan besar laa kan. So akak Anna pun singgah kat Shell minyak. Dan nak dikatakan jodoh laa kan, laki bujang tadi tu pun tengah isi minyak. Kebetulan keta dia sebelah keta akak Anna. Pastu mak Anna pun mula laaa kacau, dia cakap " haa tu Zila mungkin jodoh kau ke tuh " Hahah pandai-pandai jea mak Anna ni. Then kitorang gerak dulu laa daripada laki tuh. Dan rasenya laki tu pun cam kitorang lagi kot. Dan bila dah nak sampai rumah, Anna pelik sebab dari tadi keta tuh belakang keta kitorang. Eh ni bukan sebab perasan eh. Hahah. Rupe-rupenya rumah dia sebelah jea ngan lorong kitorang. Haa so mak Anna pun start laa, haa tuh kan kalau dah jodoh tu tak ke mana kan. Adoyy yang Anna ngan Zila dah malas nak dengar. Hahah . So okay laa Anna pun dah malas nak taip lagi nih. Penat laa. Hahah byee Assalamualaikum :)


- Thanks for Reading . Do Like and Comment :) -

2 orang support Anna :):

Nana Liena said...

me tak tertukar lagi pun ic..malas betul nak tukar..tapi bagus kalau ditukar..snang kalau ada apa2 hal nanti kan..hehe.. jodoh tu kadang2 kita tak sedar orangnya dekat dengan kita..kita ja ngade2 nak yg jauh2..ehehe

Siti Ruzana said...

@Nana Liena Hahah tukar pun sbb dah ade org ajak. kalau tak pun malas rasenye. heheh

Post a Comment

ORIGINAL BLOG AND COPYRIGHT by SITI RUZANA