Tuesday, 29 January 2013

SPM oo SPM


Hye Assalamualaikum :) Jeng jeng jeng. Dah lame kan Anna tak post. Hoho sory banyak kerja laa lately ni. Keje Anna bukan nye hadap laptop jea. Banyak lagi yang kene buat kat rumah ni selain berBlogging. Hahah. So arini Anna nak story pasal mimpi Anna dua tiga hari lepas. Apea ntah yang merasuk kepala otak Anna ni, Anna boleh mimpi yang Anna dah dapat result spm. Dalam mimpi tuh siap cerita lagi Anna dapat bape. Hahah taw tak dalam mimpi tuh Anna dapat 2A4B2C :o Hahah klaka ann. Complete tuh mimpi Anna. Bile Anna tersedar tuh Anna teros mengucap. Yelaa takot jugak kalau dapat result macam tuh. Siap ade C lagi. Anna dah laa kalau boleh nak A ngan B jea. Tapi kalau A banyak, lagi laa bersyukur. Hahah. Then seharian Anna terfikir pasal mimpi tuh. Kadang adea orang cakap mimpi ni biasenye terbalik. Soo Anna harap sangat ape yang Anna mimpi pasal result yang terok tu terbalik menjadi result yang bagos pulak. Hihih. Sebab ape taw, dulu mase Anna pmr, Anna pun taktaw yang Anna ni terlalu yakin dengan result yang bakal Anna dapat. Siap mimpi Anna dapat 5A taw. Pastu dalam mimpi tuh mak happy giler ngan Anna. Sampaikan time nak beli barang sekolah, mak suruh Anna pilih sendiri. Fuhh memag best laa mimpi tuh. Tapi tup-tup bilea result yang betol keluar, Anna just dapat 1A :( Ya Allah mase tuh sedih giler Anna. Anna sampai terfikir " ish result ni salah ke ? " Anna terfikir macam tuh sebab sebelom ni Anna penah mimpi dapat 5A kan. So bile tengok result tuh, Anna macam tak pecaye. Thats why laa bile Anna mimpi result spm Anna yang terok ni, Anna berharap sangat kenyataan nye tak macam ni. Insyaallah. Ape yang boleh Anna buat sekarang, Anna just berdoa kat Allah semoga dibukakan pintu hati cikgu yang bakal menanda kertas Anna tuh supaya dia menanda kertas Anna dalam keadaan yang gembira, aman tanpa ada sebarang tekanan ataupun gangguan. Amin~ Yelaa kan, penanda tuh pun orang jugak. Mane ade orang yang takde buat kesilapan kan right? So sekarang Anna just bertawakal kepada Allah sebab Anna dah buat semuanya. Anna dah berusaha, berdoa pun dah. So Anna just serahkan segala-galanya kat Allah sebab dia yang Maha Berkuasa kan. Hanya Dia yang mampu merubah semuanya. Amin Ya Rabbal Alamin ~ Semoga keputusan spm Anna yang bakal keluar nanti tak akan menghampakan mak ngan abah Anna. Sebab Anna nak tebus balik kekecewaan mereka yang Anna dah buat mase pmr. Mase tuh Anna memang menyesal giler :( Hm okay laa fren, drama favourite Anna pun dah nak mula tuh. Byee Assalamualaikum :)


- Thanks for Reading . Do Like and Comment :) -

0 orang support Anna :):

Post a Comment

ORIGINAL BLOG AND COPYRIGHT by SITI RUZANA