Thursday, 20 December 2012

Pesanan Cikgu

Thanks for your Advise Teacher :)
Hey Assalamualaikum :) Anna baru jea lepas khatam cerita sinetron Cinta Bersemi di Putih Abu-Abu kat YouTube. Hahaha. Syokk laa cerita tu, dia ala-ala macam Boys Over Flower jugakk. Hmm, maklomlaa citea endon kan sukea tiru citea korea. Sooo, tak heran daa benda tuh. Yang penting, hero dia hensem gilakkk laa. Hmm, sapea tu namenye, ala Rizky Nazar. Pehh pehh pehh! bolea pengsan woo tengok muka dia jea. Hahaha. Tapi sayang bangett, heroin dia spoil laa. Niat ni bukan nak kutuk, tapi yelaa kita ni kadang kalau dah tengok hero hensem, tapi tup tup heroin nye kurenggggg, soo tadea mood laa kan. Hahaha. Arini happy laa jugak sebab mak ngan abah daa baik semula. Hahaha. Maklomlaa gaduh orang tua-tua, nak perhatian gitu lorrr >.< Hahaha. Tapi arini Anna satu hari takk on phone. Anna pun ntah laa. Maybe Anna dah malas nak layan " Lelaki " tu lagi kot. Act, Anna ni adea penyakit '' Cepat Bosan ''. Jangan ingat Anna ni playgirl pulakk ea. Anna ntah laa tibe-tibe takde mood plak. Lagipun, kitorang bukannya couple pun, jz kawan jea. So, dia tak de hak laa nak marah Anna kan. Lagipun Anna dah cakap ngan diri Anna yang Anna nak cari kawan yang betul-betul special time kat U nanti. Insyaallah Anna dapat masuk. Bukan apea, Anna teringat apea yang cikgu Anna penah cakap ngan Anna. Dia cakap kalau nak cari boyfriend ke apea, jangan cari mase zaman sekolah sebab awak bercinta sekarang pun, awak tahu ke masa depan awak ngan dia cerah ke tak. Hmm bilea Anna pikir-pikir adea betol nye jugakk. At least, kalau kita cari boyfriend yang kat U, kita dah tentu-tentu tahu dia punya masa depan mesti cerah kan. Kalau tak buat apea dia belajar sampai kat U kan. Soo sampai sekarang Anna  berpegang pada prinsip tuw, Anna taknak bercinta ngan sape-sape dulu sekarang. Kalau setakat kawan tu takpelaaa. Ni pun untok masa depan Anna jugak. Yela kita bercinta sekarang pun, bazir kedit, buang duit segala bagai pun, belom tentu lagi kita akan hidup dengan dia nanti. Sooo kesimpulannya, kita takya susah susah nak cari cinta bagai, sebab biar cinta tu sendiri yang datang kat kita bila tiba masanyaaaa. Insyaallah kalau adea jodoh tak ke mana kan. Ntaa cinta monyet kita time sekolah rendah tu laa yang jadi jodoh kita. Hmmm sapea laa tawu kan. Hehehe. Okay sampai di sini sahaja coretan untuk kali ini. Sampai ketemu besok yaaa! Byeee Assalamualaikum :)


- Thanks for Reading . Do Like and Comment :) -

ORIGINAL BLOG AND COPYRIGHT by SITI RUZANA