Saturday, 6 April 2013

Tutorial : Tukar Background Google


Harini Anna tetiba rase nak buat tutorial plak. Tapi ni bukan tuto untuk blog yea. Ni untuk background google korang. 


See mine ? Cantik tak ? Cantik tak ? Hahah perasan ! Nak buat ? Jom follow tuto bawah ni yea ? 


Haa nampak tak yang Anna suh click tuh ? So bile dah click , dia akan keluar banyak option. But sory laa Anna tak boleh nak print screen. Bile dah kuar tuh , korang pilih option SETTING taw !


Then bile dah pilih SETTING , akan keluar macam tuh pulak . So click kat kotak GET THEMES yang Anna dah highlight kan tuh yea . 


Bile korang dah click GET THEMES tuh , keluar macam ni pulak . So korang pilih laaa mane mane themes yang korang suke . Macam contoh yang Anna tunjuk kat atas tuh , tu kalau korang dah halakan cursor korang kat themes yang korang suke , dia akan jadi macam tuh . So jz click CHOOSE THEME

Then bile dah habis download , cer korang REFRESH or bukak NEW TAB . See ? Cantik kan ? Takde laa bosan asep tengok tema yang same je kan kan ? Heheh . 

SELAMAT BERJAYA !







- Thanks for Reading . Do Like and Comment :) -

6 orang support Anna :):

Nao Mei said...

tomel ler kalau cam tu..hihi

Siti Ruzana said...

@Nao Mei hahah kan :)

Lyeen De Syifa said...

eh..comel..comel..Lyeen pun dha tukar pink2..ehehhe..lagis mngt nk on9..ahahahha

Siti Ruzana said...

@Lyeen De Syifa Hahah kan. lg semangat nak on9. heheh :D

nadia hikari said...

waah . ini untuk google chromr je ehh ?

Siti Ruzana said...

@nadia hikari aah tuk google jea. y lain tak taw laa. hihi

Post a Comment

ORIGINAL BLOG AND COPYRIGHT by SITI RUZANA