Tuesday, 26 March 2013

Tips Kempiskan Perut Tanpa Bersenam

Hye Assalamualaikum :) Haaa Anna taw topik pasal Perut Buncit ni mesti tengah hangat diperkatakan oleh remaja-remaja sekarang. Sebab ape Anna taw ? Sebabnya dulu time sekolah memang topik ni jelaa yang kitorang bualkan. Yelaa mane tak risau , belum kawin tapi perut dah buncit bagai. Hahah so Anna nak share tips yang Anna selalu buat selepas bangun tidur. 

Haa ni laa Sit Ups !

Ini cara2nya:
1. Kempiskan perut anda seberapa kempis yang boleh.
2. Tahan selama 10 saat(atau lebih).
3. Lepaskan.
4. Ulangi langkah2 di atas sebanyak 8 kali dan lebih.

In fact, sewaktu anda baca post ini, anda boleh kempiskan perut dan tahan 10 saat. Bila diulangi lebih dari 8 kali, anda boleh rasakan ‘effect’ seperti buat sit ups. Mudah sangatkan?  Technically, kita mahukan perut berasa ‘letih’. Ini akan membantu pembakaran lemak supaya lebih mudah bertukar kepada muscle.

* Haa senang jekan. Takya laa susah susah nak jogging bagai kan. So harap tips ni dapat membantu anda ! Byee Assalamualaikum :)


- Thanks for Reading . Do Like and Comment :) -

8 orang support Anna :):

maria firdz said...

betul3.. smbil baca smbil buat.. hehe.. moga boleh kempiskn lpas nih...

Siti Ruzana said...

@maria firdz heheh kan kak, sambil bace pun bole kempiskan perut sekali. hahah slmt berjaya laa ><

✿ pink velvet ✿ said...

ye ke? fuiii.. senang je.. harus cube ni~~

Siti Ruzana said...

@✿ pink velvet ✿ hahah of kos laaa kene cuba. wajib taw! heheh

Lyeen De Syifa said...

yeah...cara lain lagi..jgn minum air smbil mkn..minum air setengah jam selepas makn..:D

Farah Waheda Wahid said...

ha ha ha...kadang2 tu mim alif lam alif sin... tapi nice sharing dear...

Siti Ruzana said...

@Lyeen De Syifa haa betul betul betul ! soo gabungkan laa 2 cara ni then perut mesti slim gilerrr . hahah

Siti Ruzana said...

@Farah Waheda Wahid owh hahah malas tu mmg penyakit tu kak. nomal laaa >< hahah

Post a Comment

ORIGINAL BLOG AND COPYRIGHT by SITI RUZANA