Tuesday, 18 December 2012

Mimpi Buruk Pasal Abah

SEMASA BERCUTI DI GUNUNG LAMBAK  :)
Hai and Assalamualaikum :) Anna baru jea lepas cabut uban mak. Hihihi.. Harini fed-up giler duk rumah sebab Astro tak bolea bukak. Apea ntah problemnye. So seharian duk menghadap laptop jelaa kerjanya. Ape boleh buat kan. Tadi pagi Anna bangun pukul 12 taw. Ish ish ish, nak jadi ape laa Anna ni kan. Mentang-mentang arini mak kerja, amek kesempatan pulak Anna. Hahaha.. Yelaa semalam tak bolea tidoo langsung. Anna pusing sana pusing sini ape pun tak boleh lelap jugakk. Then Anna pun gatal tangan dengar radio Ria ( Singapore ) yang adea program Misteri Jam 12 tuw. Konon-kononnya maybe kalau dengar radio boleh terlelap dengan sendirinya tapi makin tak boleh tido plak. Mane taknye dengar citer antu punye pasal. Huhhhh serammmm gilea laa. Rase menyesal pulakk dengar. Hahah.. Tapi semalam kan sebelum nak tidur kelakar gilea. Anna gi toilet nak gosok gigi cam biase laa. Tengah gosok gigi tuh, Anna rase something pahit laa kat mulot ni. Bilea Anna tengok berus gigi tuw, rupe-rupenye Anna pi tarok pencuci muka kat berus gigi tuh. Apea ntah yang Anna pikirkan. Dah 2 kali taw jadi macam ni. Ishh kesian Anna kan, muda-muda dah adea penyakit Alzheimer. Kahkahkah... Dahh syok-syok tengah tidur sebab hujan kan, Anna terbangun pukul 4. Dengan muka Anna yang berpeluh-peluh Anna terus mengucap banyak kali. Rupe-rupenye Anna adea termimpi yang Abah Anna mati. Ish sedihhh gilerrr. Mimpi tuw real sangat sampai kan Anna terbangun tuh Anna teros pi bilik Abah nak pastikan yang Abah adea. Bilea tengok Abah tengah tido, lega sikit Anna. Eshh Anna tak dapat nak bayangkan laaa kalau mimpi Anna tuh jadi kenyataan. Anna tak ready lagi nak merasa kehilangan. Anna kalau boleh, Anna nak biar Anna yang pergi dulu sebelum diorang. Sebab Anna tak sanggop nak merasa kehilangan tuh. Seriously memang tak sanggop! Tapi bilea Anna tanye kawan apea maksud mimpi tuh, diorang tu maknenye panjang umur. Ya Allah, Anna bersyukur sangat kalau macam tuh. Hmmmm okay laaa Anna dah penat nak menaip. Hihihi... Okay that's all for today. Byeeeee Assalamualaikum :)


- Thanks for Reading . Do Like and Comment :) -

ORIGINAL BLOG AND COPYRIGHT by SITI RUZANA